skip to Main Content
Vinariji Bodren Odobren Projekt Sufinanciran Iz Programa „Poduzetnički Impuls“

Vinariji Bodren odobren projekt sufinanciran iz programa „Poduzetnički impuls“

U sklopu programa „Poduzetnički impuls 2014“ (Program poticanja poduzetništva i obrta) kojeg financira Ministarstvo poduzetništva i obrta, odobrena je Vinariji Bodren bespovratna potpora za realizaciju prijavljenog projekta.

Korištenjem dobivenih financijskih sredstava unaprijediti će se cjelokupno poslovanje, od proizvodnog procesa, unapređenja proizvoda, marketinških aktivnosti do proboja na novo tržište. Ostvariti će se i specifičan cilj, a to je izrada jedinstvenog, inovativnog, luksuznog proizvoda, koji svojom kvalitetom, jedinstvenošću i cjelokupnom pričom, postaje prepoznatljiv među ciljanom potrošačkom skupinom. Radi se o narukvici od jadranskih koralja sa srebrnom kopčom u obliku “peružine” (dio nakita iz kolekcije tradicionalnog dubrovačkog nakita koji ima certifikat “Izvorno hrvatsko”), koji komplementarno krasi bocu i čini jedinstven proizvod. Kupac koji kupi više butelja može jednostavno spajajući kopče napraviti atraktivnu koraljnu ogrlicu s peružinama.

Projekt se provodi od srpnja 2014. godine, a sve aktivnosti provesti će se paralelno s poslovanjem Vinarije: modernizacija tehnološke osnovice u sklopu koje će se nabaviti i instalirati laboratorijska oprema za ispitivanje karakteristika vina odnosno analiza ukupnog SO2, slobodnog SO2, alkohola, kiselina, ostatak sladora i hlapljive kiseline; unapređenje proizvoda tj. razvoj novog, inovativnog proizvoda te marketinške aktivnosti koje uključuju nastup na sajmu i izradu 1.000 kataloga proizvoda Vinarije.

Realizacijom projekta doći će do racionalizacije u proizvodnom procesu, povećanja produktivnosti i konkurentnosti proizvoda na stranom tržištu.